|
Shining Moon Forum strony Shining Moon
|
Niewyjaśnione wątki. |
Autor |
Wiadomość |
TuxedoMask

Ulubione postaci z SM: Fiore, Fish' Eye
Seiya czy Mamoru?: Artemis
Ulubiony utwór z Anime: Nie wiem
|
Wysłany: 2010-05-04, 18:29
|
|
|
GinSei napisał/a: | Usagi żyła bez GZ i bez bransolet |
... ale Usagi utraciła gwiezdne ziarno tylko na chwilę. A śmierć po utracie gwiezdnego ziarna trochę trwa(patrz : Sailor Uran, Sailor Neptune) |
|
|
|
 |
GinSei

|
Wysłany: 2010-05-05, 19:12
|
|
|
No właśnie, Innerki szybko zginęły, a Haruka i Michiru żegnały się i żegnały...
Tuxedo (groźno patrzący) ale wcześniej Usagi miała Srebrny Kryształ w tej swojej pałeczce do ataków, a to trochę dłużej trwało i też nie ginęła Walka między nią i Galaxią też dość długo trwała. Chyba, że wysnuwamy wniosek - im czarodziejka potężniejsza, tym dłużej może żyć bez Gwiezdnego Ziarna ;-) |
_________________ Ja mam w sobie coś takiego, co nie daje spać kolegom
Może dłonie, może nogi, może mój zmęczony profil?
Może moja duma, radość, może niecodzienna bladość?
Chyba to nie daje chłopcom spać. Wseiseoninja |
|
|
|
 |
RAMZES

Ulubione postaci z SM: Minako
Seiya czy Mamoru?: tajemica
|
Wysłany: 2010-05-05, 19:33
|
|
|
Twoja hipoteza jest nawet sensowna GinSei. |
|
 |
GinSei

|
Wysłany: 2010-05-05, 22:30
|
|
|
A podziękuję skromnie, wyjątkowo.
Możemy posunąć się dalej - Galaxia jest nadal w stanie żyć bez swojego GW (które lata po świecie jako Chibi-Chibi) bo jest najpotężniejszą wojowniczką. A kiedy wchłonęła w siebie Chaos, tenże Chaos ją osłabił (powiedzmy, że potężna dobra moc + potężna zła moc nie daje bardzo potężnej złej mocy), dlatego Usagi mogła ją pokonać.
Tadam! |
|
|
|
 |
Dagu-chan [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-07-09, 01:23
|
|
|
Prince Jupiter napisał/a: | A co się stało z Shingo? Do serii S był (nie oglądałem SS), a potem już nie! Tak samo Naru i Umino!! Co z nimi? |
Też się zastanawiałam, ale pewnie już nie mieli sensownego pomysłu na te postacie... Zresztą mimo, że Usagi i reszta dziewczyn (poza Rei, of coz) chodziła do Yuuban Junior High School zdaje się że aż do serii Stars, to nie widziałam poza Classic pani Haruny... Co porabiał dziadek Rei czy rodzice Usagi też potem jakoś nie pokazywali |
|
|
|
 |
GinSei

|
Wysłany: 2010-07-09, 06:40
|
|
|
Właśnie tego mi brakowało w późniejszych seriach - coraz mniej drugoplanowych postaci, bardziej już skupiali się na czarodziejkach (w końcu od SS to wszystkie się pokazują, a na koniec zamiast Chibiusy trzy inne czarodziejki się pojawiły). Jakby chcieli o każdej byłej postaci wspomnieć, to byłby wielki galimatias, ale z drugiej strony - Usagi, która tak wysoko ceniła przyjaźń, nagle zapomina o Naru, bo ma inne koleżanki. A mogli wtopić wątek ukrywania swojej tożsamości przed przyjaciółką - mogłoby to ubarwić fabułę :-)
Shingo się chyba jeszcze raz w SS pojawił, ale głowy nie dam. |
|
|
|
 |
Mayissa
Zła Kobieta

Ulubione postaci z SM: Mako, Usa , Micchi
Seiya czy Mamoru?: Kunzite :D
Ulubiony utwór z Anime: Ginga ichi mibun chigai na kataomoi
|
Wysłany: 2010-07-09, 10:36
|
|
|
dobra, a co się stało z Juicchirou? Już w s-ce go wywiało... |
_________________ Jedyną niepokonaną bronią kobiety jest jej urok.
Loża Ciemnych Czarownic * Liga M *
 |
|
|
|
 |
Haruna [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-07-09, 23:06
|
|
|
Rei z nim zerwała i wątek się urwał . To można łatwo wytłumaczyć ale rodzinka Usy, tak sobie wychodziła o późnych porach i nadopiekuńczy tatuś nic nie mówił? Fakt faktem mogliby te kończące się wątki jakoś ładnie oszlifować i zakończyć , a nie przerywali i było wielkie wielkie nic. |
|
|
|
 |
Achu
Sailor Mars

Ulubione postaci z SM: Rei, Usagi, Hoti, Puu ;)
Seiya czy Mamoru?: Mamor
Ulubiony utwór z Anime: la soldier, ai no senshi
|
Wysłany: 2010-07-10, 20:30
|
|
|
Mayissa, Juicchirou w S-ce jeszcze był, nawet zazdrosny o Harukę i Rei za nim leciała, ale fakt potem zniknął... mimo że właśnie wtedy udało się go zatrzymać. W ogóle kwestia drugich połówek reszty sailorek została nieładnie pominięta, tak jak Urawa. Jedynie w mandze trochę to zostało wyjaśnione gdzieś w serii Stars, kiedy Minako i Rei ustawiły się z 3ligths. Ale fakt faktem, postacie drugoplanowe, które były przyjaciółmi czarodziejek, po prostu zniknęły. Naru pewnie się z Umino wybrała do jakiejś super szkoły, bo przecież świetnie się uczyli może gdzieś za granicę nawet? |
_________________ Lunatycy
https://m.facebook.com/lunatycy.projekt
http://lunatycy-project.deviantart.com
 |
|
|
|
 |
GinSei

|
Wysłany: 2010-07-11, 09:17
|
|
|
Wiesz co? Może z Usagi tak źle nie było, skoro potem wszystkie (oprócz rzecz jasna Rei) trafiły do jednej szkoły - i geniusz Ami i 'głupia' Usagi ;-) No chyba, że na egzaminie Ami napisała swój test i Usagi, dlatego mogły razem iść do szkoły :-P |
|
|
|
 |
Annorelka
Myśli inaczej

Ulubione postaci z SM: anime!Chibiusa i anime!Mamoru
Seiya czy Mamoru?: patrz wyżej.
Ulubiony utwór z Anime: Moon Revenge
|
Wysłany: 2010-07-11, 20:31
|
|
|
Nie tylko postacie znikały. Co się stało z pozytywką? |
|
 |
Achu
Sailor Mars

Ulubione postaci z SM: Rei, Usagi, Hoti, Puu ;)
Seiya czy Mamoru?: Mamor
Ulubiony utwór z Anime: la soldier, ai no senshi
|
|
|
|
 |
Mayissa
Zła Kobieta

Ulubione postaci z SM: Mako, Usa , Micchi
Seiya czy Mamoru?: Kunzite :D
Ulubiony utwór z Anime: Ginga ichi mibun chigai na kataomoi
|
Wysłany: 2010-07-11, 22:46
|
|
|
Popieram Achu, dla Ami przyjaźń była najcenniejsza Mi się wydaje, że rysownicy nie ogarniali ogromu postaci z Sailorek i temu pogubili drugoplanowe postacie po drodze. |
_________________ Jedyną niepokonaną bronią kobiety jest jej urok.
Loża Ciemnych Czarownic * Liga M *
 |
|
|
|
 |
Annorelka
Myśli inaczej

Ulubione postaci z SM: anime!Chibiusa i anime!Mamoru
Seiya czy Mamoru?: patrz wyżej.
Ulubiony utwór z Anime: Moon Revenge
|
Wysłany: 2010-07-13, 09:35
|
|
|
Ale dałoby się te postaci jakoś upchnąć, gdyby Starsy miały więcej odcinków. |
|
 |
Princess Maron [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-08-10, 13:10
|
|
|
Shingo się pojawiał jeszcze w seri SuperS - np. odcinek jak pojechali wszyscy na plażę i był on tam bardzo zauroczony osobą Ami rodzice też się pojawiali [a przynajmniej mama - odcinek jak Usagi i ChibiUsa nie myły zębów i trafiły do dentysty - to chyba była pierwsza walka Palla-Palli]
jeśli chodzi o Naru i Umino to jedyne co ich pamiętam pojawili się w odc specjalnym o Ami, nie mogę sobie ich przypomnieć z normalnych odcinków serialu.
i Yuuichiro też się pojawił SuperS.
a tak w ogóle... to kiedyś czytałam sobie polskie sailor moon wiki i tam było coś o kuzynie Rei. teraz poszłam sprawdzić i takie oto coś jest napisane:
"(...) Kengo Ibuki (kuzyn; tylko anime) (...)"
CO JEST ??!
i jeszcze apropo Rei. może to nie jest "niewyjaśniony wątek" ale raczej nieścisłość mnie jedna rzecz zastanawia - nie znam się aż tak na shintoizmie i czy praktyki tej religii nie są przypadkiem bardzo sprzeczne z chrześcijaństwem [chociażby z faktu że jest to religia politeistyczna]... ale troszkę mi się dziwne wydaje to, że Rei wykonuje takie praktyki, skoro chodzi do szkoły [zapewne] katolickiej - Rei zarówno w anime jak i w mandze jest uczona przez siostry zakonne; mówi o tym dodatek o Minako i Rei z bodaj 13-go tomu i odc. o musicalu będący w Starsach.
toteż dziwne jest jeszcze bardziej to z tego powodu że w odcinku niewyemitowanym u nas, tzn. w tym gdzie się pojawia Diana, a ofiarą jest zakonnica, Sailor Mars coś mówi o tym że im kościół katolicki "klientów" zabiera [nie wiem dokładnie jak to brzmiało no ale pozytywnie to się o katolicyźmie to nie wypowiadała za bardzo].
oj ta Rei |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|