|
Shining Moon Forum strony Shining Moon
|
Przesunięty przez: Yuuichiro 2014-07-24, 13:38 |
Sailor Moon S |
Autor |
Wiadomość |
Mayissa
Zła Kobieta

Ulubione postaci z SM: Mako, Usa , Micchi
Seiya czy Mamoru?: Kunzite :D
Ulubiony utwór z Anime: Ginga ichi mibun chigai na kataomoi
|
Wysłany: 2010-10-08, 19:08 Sailor Moon S
|
|
|
a jednak postanowiłam założyć osobne wątki dla każdej serii, będzie łatwiej się odnaleźć, no i może są osoby którzy lubią jedne serie, a inne mniej i będą się udzielać tylko w ulubionej. Nie tylko chciałabym omawiać tu odcinki, ale dzielić się wszystkimi spostrzeżeniami i przeżyciami z nimi związanymi |
_________________ Jedyną niepokonaną bronią kobiety jest jej urok.
Loża Ciemnych Czarownic * Liga M *
 |
Ostatnio zmieniony przez Yuuichiro 2014-07-24, 13:38, w całości zmieniany 5 razy |
|
|
|
 |
TuxedoMask

Ulubione postaci z SM: Fiore, Fish' Eye
Seiya czy Mamoru?: Artemis
Ulubiony utwór z Anime: Nie wiem
|
Wysłany: 2010-10-19, 21:30
|
|
|
Odnośnie serii mam mieszane uczucia.
Jest inna aniżeli Classic i R-ka, co w gruncie rzeczy wychodzi jej na dobre.
Pojawiają się dwie nowe wojowniczki spoza układu słonecznego Neptun i Uran. Dysponują one większą siłą ofensywną i doświadczeniem od wojowniczek z układu słonecznego. Odniosłem wrażenie że są z wyższej półki, pod względem mentalnym, psychicznym. Ogólnie są chyba najjaśniejszym punktem serii.
Obserwujemy „profanację” i zejście Taksido na drugi plan.
Zakończenie jak dla mnie lekko powiedziawszy dziwne i nie poukładane. |
|
|
|
 |
Mayissa
Zła Kobieta

|
Wysłany: 2010-10-19, 22:03
|
|
|
Też bym powiedziała, że z zakończenia dałoby się więcej wycisnąć. |
 |
|
|
|
 |
miszael

Ulubione postaci z SM: Sailor Venus
Seiya czy Mamoru?: Minako
Ulubiony utwór z Anime: Suki to Itte
|
Wysłany: 2010-10-19, 22:05
|
|
|
Ja też mam mieszane uczucia co do zakończenia. Końcówka jest bardzo dramatyczna i obfituje w wiele zwrotów akcji. Rozwój wydarzeń zdaje się zapowiadać dramatyczną final battle na zakończenie. A tymczasem końcówka zostaje owiana mgłą tajemnicy. Sailor Moon wnika do wnętrza Pharao 90, a w następnej scenie widzimy ją już po walce. To jest właściwie taka puenta bez puenty. Szkoda...
Ale to i tak jedna z lepszych serii ze względu na fabułę. |
|
|
|
 |
TuxedoMask

Ulubione postaci z SM: Fiore, Fish' Eye
Seiya czy Mamoru?: Artemis
Ulubiony utwór z Anime: Nie wiem
|
Wysłany: 2010-10-19, 22:34
|
|
|
Hmm ... puenta, z tego co pamiętam w tej serii jest postawiony problem natury egzystencjalnej mianowicie: Czy można poświęcić jednostkę dla ogółu?
Puenta jest taka że ludzkie życie jest wartością najwyższą i trzeba je chronić za wszelką cenę. |
|
|
|
 |
Annorelka
Myśli inaczej

Ulubione postaci z SM: anime!Chibiusa i anime!Mamoru
Seiya czy Mamoru?: patrz wyżej.
Ulubiony utwór z Anime: Moon Revenge
|
Wysłany: 2010-10-20, 15:08
|
|
|
Myślę, że miszael miał na myśli puentę w postaci wielkiej bitwy, a nie puentę jako morał.
Co do serii S - myślę, że na mojej liście zajmuje drugie miejsce... choć często mi się zmienia ten "ranking"... Bardzo ją lubię, jak wszystkie pozostałe serie. Postacie nowych wojowniczek idealnie pasują, moimi faworytkami są Haruka i Hotaru. |
|
 |
Hikari

|
Wysłany: 2010-10-20, 16:37
|
|
|
Ja pamiętam, że jak oglądałam ją pierwszy raz na polsacie to strasznie mi się nie podobała i powiedziałam, że jej więcej nie obejrzę. Po jakimś czasie zmieniłam zdanie. Mam podobne wrażenie jak napisaliście, że końcówkę można by było zrobić lepiej. Co prawda niby Haruka i Michiru zaakceptowały na końcu Usagi jako księżniczkę, ale w dalszych seriach brakuje mi wspólnej walki z wrogiem outerek i innerek (coś jak było na początku serii Stars z Nehelenią) |
|
|
|
 |
effa25

Ulubione postaci z SM: usagi, ami, rei
Seiya czy Mamoru?: mamoru
Ulubiony utwór z Anime: makenai
|
Wysłany: 2010-10-22, 13:00
|
|
|
w tej serii mi się podobają daimony fajne połączenie jakiegoś dziwnego jajeczka z normalnymi ludzkimi przedmiotami, fajne kombinacje z tego wychodziły np:
http://www.shiningmoon.co...afika/09004.jpg
http://www.shiningmoon.co...afika/09105.jpg
http://www.shiningmoon.co...afika/09505.jpg
http://www.shiningmoon.co...afika/11405.jpg
http://www.shiningmoon.co...afika/12705.jpg
za to tomoe był moim zdaniem lekko inny od przeciętnej osoby, lub miał lekko nie równa pod sufitem, cała serii to jego szyderczy śmiech i łamanie przy tym słuchawki telefonu. z tego można była się pośmiać nie tylko ze ich przeciwniczki cały czas się ze sobą kłóciły i rywalizowały, te jeszcze strzelały jak kulą w płot szukając talizmanów o czystych sercach ludzkich. ciekawy pomysł w tajemniczych okolicznościach pojawiają się dwie tajemnicze wojowniczki o większych mocach, w czasie kolejnych odcinkach pojawiają się dwie kolejne, z tym że jedna ze swoją mocą jakby chciała to mogła by rozpiepszyć (sory za brzydkie słowo) pół świata. całą serie uwielbiam, nie przeszkadzają mi nawet zapychacze. |
|
|
|
 |
medzijaha
Muzukashii handan.

Ulubione postaci z SM: Usagi, Michiru, Haruka, Mamoru
Seiya czy Mamoru?: Mamoru
|
Wysłany: 2011-02-20, 15:39
|
|
|
a ja S i tak luie najbradziej. za zlozonosc psychiki i problematyke
za polozenie w jakim znalazly sie H&M
uran i neptun byly chyba njdoglebniej przedstawionymi postaciami, jesli chodzi o psychike i nie chodzi tu tylko o ich orientacje (choc usagi "goni" je w tym elemencie, tyle,ze u niej rozklada sie to na 5 serii)
poslannictwo outerek robi na mnie olbrzymie wrazenie, podobnie jak cierpienie hotaru
zaluje tylko, ze za malo jest tu mangowego saturna, czyli tej, ktora konczy wszystko, a nie poswieca sie by ratowac reszte
zkonczenie takze mi sie podoba - ukazanie SM we wnetrzu pharao mogloby zniszcyc ciaglosc jak dla mnie, no ale na upartego mogli to faktycznie uwzglednic |
_________________ Utsukushiku tsuyoi to sentō ni kurushinde wa nai.
Kanojo no namae - Sereniti.
---------------------------------------
Anata wa mede aisuru hito o korosu koto wa dekimasu ka? - Would you kill someone you love, because of love?
 |
|
|
|
 |
Annorelka
Myśli inaczej

Ulubione postaci z SM: anime!Chibiusa i anime!Mamoru
Seiya czy Mamoru?: patrz wyżej.
Ulubiony utwór z Anime: Moon Revenge
|
Wysłany: 2011-02-20, 17:49
|
|
|
Według mnie w tej serii Haruka i Neptune nie były jeszcze parą (przynajmniej w anime). Ja je odbierałam za bardzo dobra przyjaciółki, zżyte tak mocno ze sobą ze względu na ich misję. Wydaje mi się, ze dopiero w Starsach (może w czasie serii Supers, gdy nie były pokazane) zaczęły ze sobą chodzić. Bo w Starsach już nie miałam wrażenia, ze ich związek to nadinterpretacja, wymysł fanów, czy coś... |
|
 |
Mayissa
Zła Kobieta

|
Wysłany: 2011-02-21, 15:10
|
|
|
Annorelka M & H były tu już parą, mieszkały razem i wielokrotnie wyznawały sobie miłość. |
 |
|
|
|
 |
magusia
Wiedźma M*

Ulubione postaci z SM: Usagi, Minako
Seiya czy Mamoru?: Endymion
Ulubiony utwór z Anime: Princess Melodies
|
Wysłany: 2011-02-21, 15:13
|
|
|
W tej serii z Profesorem Tomoe to (nawet) widać, w jednym z decydujących odcinków .... |
_________________ "Life is simple. You make choices and don't look back..."
"Najlepsze w czytaniu jest to, że uciekasz ze swojego życia, możesz przeżyć setki, a nawet tysiące innych żyć".
Jak kraść to miliony, jak kochać to księżniczki...
Loża Ciemnych Czarownic.
Liga M
* "Wiedźma" - zastrzeżona
 |
|
|
|
 |
medzijaha
Muzukashii handan.

|
Wysłany: 2011-02-21, 16:21
|
|
|
Annorelka napisał/a: | Według mnie w tej serii Haruka i Neptune nie były jeszcze parą (przynajmniej w anime). Ja je odbierałam za bardzo dobra przyjaciółki, zżyte tak mocno ze sobą ze względu na ich misję. Wydaje mi się, ze dopiero w Starsach (może w czasie serii Supers, gdy nie były pokazane) zaczęły ze sobą chodzić. Bo w Starsach już nie miałam wrażenia, ze ich związek to nadinterpretacja, wymysł fanów, czy coś... |
mi sie wydaje, ze jednak byly od poczatku, nawet w ich wspomnieniach to widac (dla mnie wymowne jest to,ze na poczatku haruka odmawia pozowania, gdy sie jeszcze nie znaja, a potem widac gotowy rysunek, odbieram to tak jakby michiru ją "skusila", czy tez zdobyla)
no i ten odc (lub 1 wczesniej) kiedy okazuje sie, ze to one maja talizmany, scena w oknie, kiedy splataja rece, czy odcinek, w ktorym uran ucieka z usą zostawiajac neptuna, widac jak wiele kosztuje ją zostawienie michiru |
Anata wa mede aisuru hito o korosu koto wa dekimasu ka? - Would you kill someone you love, because of love?
 |
|
|
|
 |
medzijaha
Muzukashii handan.

|
Wysłany: 2011-02-21, 16:34
|
|
|
i kojarzy mi sie tez .. ALE NIE JESTEM PEWNA:) odc 103 Rei spotyka sie z kobieta od bebnow, a dziewczyny biora to za randke i ktoras (chyba Usagi) mowi cos o tym, że "to niekoniecznie musi byc randka", a minako na to "pozory mylą, najlepszy przyklad to haruka"
czyli bez wzgledu na to czy chodzi o zwiazek z inna dziewczyna(bo tak chyba brzmialo to w oryginale), czy o to, ze mozna latwo pomylic plci, wychodzi na jedno:)
zreszta chemia miedzy nimi jest niekiedy silniejsza niz miedzy endymionem i serenity, czy jak kto woli usagi i mamoru |
 |
|
|
|
 |
magusia
Wiedźma M*

Ulubione postaci z SM: Usagi, Minako
Seiya czy Mamoru?: Endymion
Ulubiony utwór z Anime: Princess Melodies
|
Wysłany: 2011-02-21, 18:46
|
|
|
zgadzam się medzijaha, widać to po ich zachowaniu, spojrzenie czy gest i wiedziały o co tej drugiej chodzi... |
_________________ "Life is simple. You make choices and don't look back..."
"Najlepsze w czytaniu jest to, że uciekasz ze swojego życia, możesz przeżyć setki, a nawet tysiące innych żyć".
Jak kraść to miliony, jak kochać to księżniczki...
Loża Ciemnych Czarownic.
Liga M
* "Wiedźma" - zastrzeżona
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|